maandag 18 april 2011

Wandrer, du müder, du bist zu Haus...

Geerten Meijsing bij het graf van zijn gestorven compagnon Keith Robert Joseph Kanger Snell, Sint Jozef-begraafplaats te Haarlem, 16 april 2011. Foto: Roman Graftdijk.

2 opmerkingen:

  1. Of zoals Fr. Rolfe schreef over de geheel onverwacht tot paus gekozen George Arthur Rose aan het einde van Hadrian the Seventh, één van Keith' lievelingsboeken: "Pray for the repose of His Soul. He was so tired."

    BeantwoordenVerwijderen
  2. maartendieben@gmail.com19 april 2011 om 23:25

    Zou de zoon van Tom Graftdijk ook een beroemd portrettenfotograaf in de dop zijn, net zoals de zoon van Nabokov? Jammer dat de foto niet gemaakt is op 16 maart, de zestigste verjaardag van onze betreurde Kanger. Maar ontroerend is het allemaal wel. Het citaat uit 'Die schöne Müllerin' van Wilhelm Müller (luister maar naar Schubert) is bijzonder toepasselijk. Of, om met Hölderlin te spreken, hij (Keith Robert J. Kanger dus) was door Apollo geslagen. Maar waarom? Waarom deze gruwelijke dood 'door verwaarlozing', als ik u mag geloven? Had Meijsing niet meer voor hem kunnen doen, of ten minste zijn talrijke familie? Wat zijn dat voor mensen, die hun broer laten doodhongeren, en dan op zijn grafsteen laten beitelen: 'onze lieve broer'? De broer van Keith, zo weet ik van dichtbij, is toch schatrijk? Woonde een van zijn zusters niet in de buurt? Had deze man het niet verdiend dat iemand zijn hand vasthield toen hij zijn laatste rochelende adem uitblies?

    BeantwoordenVerwijderen