zaterdag 2 oktober 2010

A chance meeting


Thomas van Grafhorst, mede-oprichter van de Vrienden van de Vorm, en Reve-biograaf Nop Maas zijn dezer dagen (met hun partners) op Sicilië. Afgelopen dinsdag tijdens hun bezoek aan Geerten Meijsing liepen ze door stom toeval Wim Hazeu tegen het lijf - een groot Meijsing-fan. Uiteraard was er weinig voor nodig deze te laten aanschuiven. Met de klok mee: Wim Hazeu, Thera Coppens, Nop Maas, Thomas van Grafhorst en Geerten Meijsing.

(Taco de Kort)

4 opmerkingen:

 1. Het dingen naar de hand van Meijsing is blijkbaar begonnen. Ben benieuwd wie zijn biografie mag gaan schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een vooruitzicht waar de fans zich de lippen bij af zullen likken.
  Toch zou ikzelf voorlopig eerst een (psychologische) biografie van Keith Kanger Snell willen zien. Ik hoop oprecht dat iemand ooit die uiterst moeilijke taak op zich zal nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte mee eens, Roberto. Maar aangezien Keith Kanger Snell ook voor de weinige mensen die hem persoonlijk gekend hebben een volkomen raadsel is gebleven, een schier onmogelijke opgave. Enfin, wie is in staat de diepte van zijn reusachtige brein te peilen? Eigenlijk komt hiervoor m.i. alleen zijn "vriend, medefirmant en inspirator" van weleer in aanmerking.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jongelui, ik ben er mee bezig; het wordt een groot stuk voor Tirade en het begin van J&C. Maar ik kan nu al verklappen dat Keith Kanger Snell, hoe dicht we ook vele jaren naast elkaar liepen (waarheen?), voor mij als romanfiguur gemakkelijker te hanteren is dan als feitelijk persoon. Uiteindelijk heeft hij het raadsel dat hij ook voor mij gebleven is met zich meegenomen in het graf. Geheel in stijl.
  Geerten Meijsing, Siracusa

  BeantwoordenVerwijderen