zaterdag 12 november 2011

Auto's

 
Vandaag in de kleurenbijlage bij het Financieel Dagblad: een artikel van Geerten Meijsing over zijn liefde voor de Citroën: “Schrijver Geerten Meijsing heeft het niet breed, maar zijn auto’s koestert hij tot de laatste snik. Voor hem bestaan er maar drie auto’s, alle van Citroën: de DS, de CX en de SM.” En: “Van mij krijgt u geen verhandeling over veerbollen en hydraulische systeem. Wel wil ik nadrukkelijk de Diravi-stuurbekrachtiging noemen, waarmee de SM en CX zijn uitgerust en zo een grote sprong voorwaarts hebben gemaakt. Zoek het maar op – de ruimte ontbreekt mij hier om het geniale principe uit te leggen.”

Jack van der Weide

5 opmerkingen:

 1. Minchia! Hoe komt nou weer zo'n knoeper van een taalfout in dat stuk en op het blog? Het lijkent wel opzet!
  Het moet natuurlijk zijn: '..., waarmee de SM en CX zijn uitgerust, die zo [of: daarmee] een enorme sprong voorwaarts hebben gemaakt.'
  Als het mijn eigen fout is: terug naar de eerste klas van de Bonaventura-school & as op mijn hoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jack van der Weide13 november 2011 om 15:55

  Om de reden van de taalfout (net gecontroleerd: het staat echt zo in het stuk) is de zin niet geciteerd. Nu lijkt het of ik de schrijver terecht heb willen wijzen. Dat is niet zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. FD Persoonlijk is overigens gratis te lezen op de iPad door het downloaden van de FD-persoonlijk-app. Voor dit stuk zeer de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aangezien ik vorige week in het buitenland was, is deze publicatie helaas aan mij voorbij gegaan. Is iemand zo aardig mij te voorzien van een kopie?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het FD stuk staat inmiddels ook op de site van de Vrienden van de Vorm, zie www.vriendenvandevorm.eu : ga op de openingspagina omlaag naar de foto's, klik op de foto van Geerten in zijn CX, en volg dan op de autopagina de asterix.

  BeantwoordenVerwijderen