dinsdag 9 november 2010

De schrijver thuisDe schrijver op de potDe schrijver in bad

(En voordat iemand verontwaardigd gaat roepen dat we wel met wat meer eerbied zouden moeten omgaan met onze vereerde held, vraag ik u zich te realiseren wie de bron van deze foto's is. De ontmythologisering van Geerten Meijsing wordt actief gesteund door de schrijver zelf, zeker en met verdubbelde kracht sedert Tussen mes en keel.)


RKE

7 opmerkingen:

 1. Dat mag zo zijn, tòch zit het me niet lekker. Wil ik dit wel weten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een interessante vraag dringt zich op, naar aanleiding van de beide foto's en de bovenstaande reactie, de ethiek betreffende: in hoeverre is het de taak van u, moderatoren, om Meijsing, wiens zelfbeeld met het klimmen der jaren blijkbaar danig is geslonken, en tot een sympathiek (want kwetsbaar) soort exhibitionisme heeft geleid, tegen zichzelf te beschermen? Zijn eigendunk moge niet hoog zijn, de dunk die veel lezers van hem hebben is dat wel. Moet u hun de illusie ontnemen dat de door hen bewonderde auteur meer is dan een gewone, blote, oudere man?
  Er wringt hier iets, ook bij mij...

  Fons Bosman

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe infantiel deze reacties. Ook genieën gaan op de plee hoor. Voor mij vergroot deze zgn ontmythologisering de mythe alleen maar. GM wilt zich gewoon toeleven naar de naakte, ontluisterende eindes van Rolfe en Gissing.

  Patrick Vandenbempt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ F. Smit: Nog op de dag voordat ik de foto's heb geplaatst, heb ik voor alle zekerheid aan Meijsing gevraagd of het wat hem betreft echt goed was. 'Plaatsen, die foto's', schreef hij terug. Misschien wilt u het niet weten, maar Meijsing wil wèl dat u het weet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Fons Bosman: Een nog interessantere vraag dringt zich op naar aanleiding van uw reactie: wat zou volgens u dan wel de taak van ons, de moderatoren moeten zijn?
  Ik persoonlijk heb geen enkele neiging om Geerten Meijsing "tegen zichzelf in bescherming te nemen". Dat zou impliceren dat hij zichzelf niet meer kan beschermen! Ik geloof niet dat daar sprake van is.
  Dan blijft het feit dat ik een aardig blogje probeer te onderhouden, dat ook nog een beetje bekeken wordt, en foto's als deze zijn wat mij betreft de krenten in de pap (gezien het aantal hits na publicatie is de lezer dat met me eens) - hoe anders zou dergelijk uniek materiaal ooit tevoorschijn komen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Patrick Vandenbempt: Volgens mij introduceert u hier een geheel nieuwe notie, namelijk dat het afleggen van alle voorgaande poses, op zich een nieuwe pose zou zijn. De pose van poseloosheid (als daar geen boektitel in zit!).
  Ik weet niet zeker of iemand die niet geheel krankzinnig is, de dood van Rolfe zou willen (of kunnen) emuleren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In weerwil van de door A.J.A. Symons in het leven geroepen mythe rondom Corvo, zijn Rolfes laatste, voornamelijk op de lagune doorgebrachte maanden, relatief gelukkig geweest. Fr. Rolfe is, terwijl hij zich ontdeed van zijn schoeisel, gestorven aan een hartaanval, letterlijk onder "de meest smetteloze en kiese omstandigheden" in Palazzo Marcello te Venetië. Het einde van de geboren balling Gissing daarentegen is wèl tragisch te noemen.

  BeantwoordenVerwijderen