woensdag 8 december 2010

Huizen van Meijsings jeugd


Foto van mijn overgrootvaders huis, Joseph Bori, aan moeders kant, in de Spessart; de 14 beelden zijn door hem zelf gemaakt; hij kwam uit Baskenland oorspronkelijk.Foto van het huis van en gebouwd door mijn grootvader David Meijsing: van binnen was alles achthoekig, ook de meubels en de lampen; ik had nog een tafeltje uit dat huis in mijn jongenskamer, maar dat kon je nooit tegen de muur schuiven, daarom heb ik er maar een zijde afgezaagd; hij ontwierp ook meubels, zoals elke architect in die tijd. Poorterslaan, Eindhoven.
Foto van mijn geboortehuis in Eindhoven, Mauritsstraat.


Geerten Meijsing

5 opmerkingen:

 1. Jack van der Weide10 december 2010 om 15:50

  Voor de literaire pelgrims: het huis van grootvader Meijsing ligt aan de Poirterslaan in Eindhoven, op de hoek met de Ruusbroeclaan. Met Google Streetview meen ik nummer 14 te kunnen onderscheiden. Het geboortehuis aan de Mauritslaan is iets moeilijker te vinden, het lijkt in de buurt te liggen van de kruising met de Willem de Zwijgerstraat. Het huis van grootvader Bori heb ik nog niet kunnen traceren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jack van der Weide10 december 2010 om 15:52

  Sorry, dat moest natuurlijk zijn: overgrootvader Bori.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Das Haus wird Vierzehnheiligen genannt, selbstverständlich!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De achternaam van Meijsings overgrootvader aan moederskant kennen we al uit het Erwin-verhaal 'L'Art ou les caresses', waarin de uitgebluste & wraakzuchtige protagonist abusievelijk de verkeerde persoon om het leven brengt: Herbert Bori.

  BeantwoordenVerwijderen