woensdag 7 december 2011

WANDELSTOKKEN


Deze foto kregen we toegestuurd door Geerten Meijsing naar aanleiding van het stuk over Kuifje. Hij is genomen in Siracusa. De bijbehorende mail luidde:

‘Een en ander belet niet dat ik zelf nog een prachtige partij wandelstokken op de kop heb weten te tikken.’

3 opmerkingen:

  1. Dat moet welhaast geweest zijn bij de Firma M. & G. Vogel op kasteel Molensloot, die aldaar naar het schijnt nog immer een "Handel in Oudheden & Antiquiteiten" drijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mais vous êtes collectionneur des cannes, M. Meijsing? Je ne savais pas.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Cher monsieur Jardinier, ik verzamel niets, ik ben geen verzamelaar, al heb ik in mijn vroege jeugd suikerzakjes, sigarenbandjes en scheepsplaatjes van Captain Grant verzameld. Nog net geen blindenstok van node, maar een gewone wandelstok gebruik ik wel, niet om te wandelen maar om te kunnen lopen. Een stok maakt dus deel uit van mijn garderobe. U heeft toch ook meer dan één paar schoenen, manchetknopen, meer dan één hoed of stropdas, mag ik hopen? Misschien dat hoveniers nooit hoeden of stropdassen dragen, laat staan manchetknopen, en dat zij binnenshuis op kousenvoeten lopen en buiten steeds geschoeid gaan in dezelfde groene werklaarzen. Senza offesa - ik wil u niet de les lezen. In tegendeel: ben blij met elk commentaar, dat mij soms aanleiding kan geven misverstanden recht te zetten. Geheel de uwe,

    BeantwoordenVerwijderen