donderdag 26 mei 2011

INTERVIEW MET KLARA

Onlangs reisde Geerten Meijsing af naar Brussel voor een uitgebreid interview met de Belgische radio-omroep Klara. Anders dan bij ons bestaat er bij onze zuiderburen nog een serieuze belangstelling voor het werk van nog levende auteurs die niet meespelen in het mediacirkus dat de vercommercialiseerde boekenbranche heeft opgericht, waarbij de artistieke ballotagecommissie uit de boekhouder en de zakelijk directeur bestaat.

Het programma heet Berg en Dal en wordt a.s. zondag (29 mei) om 12.00 uitgezonden.

Op hun website heeft de omroep er het volgende over te melden:

'Pat Donnez praat in deze laatste Berg en Dal van het seizoen met auteur Geert Meijsing. 'Afgelopen week is het lichaam van de schrijver Geerten Meijsing door de politie opgegeven als vermist. Meijsing leed al geruime tijd aan een ernstige vorm van depressie. Hij is net geen vijfenvijftig geworden. Zelf stelde hij de uiterste leeftijd van het genie op zesendertig. Achteraf kunnen we hem gelijk geven: een genie is er uit hem nooit gegroeid, en ook voor het nageslacht zal er van de werken van de schrijver weinig bewaard blijven. Geamuseerd heeft hij dat publiek in ieder geval niet. Men zou kunnen zeggen dat dit een van die tragische schrijverslevens was van een schrijver zonder publiek.' Zo luidt het In Memoriam dat Geerten Meijsing voor zichzelf schreef. Hij lééft nog. Pat Donnez praat in deze laatste Berg en Dal van het seizoen met Meijsing over zijn bewogen leven en zijn werk.'

2 opmerkingen:

  1. Te beluisteren alhier:
    http://internetradio.vrt.be/radiospeler/v2_prod/wmp.html?qsbrand=31

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een mooi gesprek. En natuurlijk is hij een andere man geworden: minzamer, minder de man van de vorm dan van de ontroering waarbij dromen worden ingeruild voor herinneringen.

    BeantwoordenVerwijderen